Известие

Collapse
No announcement yet.

Избор на Alfa 156

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Избор на Alfa 156

Здравейте! Нов съм във форума. Надявам се, да имаме само хубави мигове заедно. Не отдавна съм хвърлил око на тая Алфа. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми споделите вашето лично наблюдение.
    Определено искам бензин.

1. 1.8 или 2.0 мотор и кой по-точно ( кой е най-сполучливия) Чувал съм , че е 1.8 .
    2. Гният ли ?
    3. Ако трябва да оценявате по комфорт на возия по скала от 0-10 с колко бихте оценили?
    4. Къде са им слабите места? ( За, какво трябва да гледам , като си купувам, а и евентуално, като я взема)
    4.1 Чувам, че предниците им се чупили доста. Какви пари излиза направата на самата предница?
    5. Как стоят нещата с газта? Какъв разход дава ? Двигателя , като цяло дали се справя ?
    6. Евентуално след това искам да си сложа теглич. Там как стоят нещата има ли къде да се продават оригинални и после има ли проблеми с окабеляването и ECU-то.

Хубаво че си хвърлил око та тая алфа ма коя е тя?За това което питаш вземи изчети целия форум.Предницата, по точно окачването се чупи най-вече от хубави пътища.Най-вече долните носачи.Колко струва, ами колкото ти е дълбок джоба.Има носачи по 100 лв и по 250 лв.За гниене не гният, купетата им са поцинковани, по точно частта която играе ролята на шаси, не цялото.Газ не бих си сложил.Че са бегачки бегачки са но все пак са семейни коли не ферарита.Возията е доволна нищо общо с голф или или лимузина от горен клас.Най-добре вземи някой който е в час с тези коли на оглед и задължително диагностика.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Arkadietz Покажи съобщение
      Здравейте! Нов съм във форума. Надявам се, да имаме само хубави мигове заедно. Не отдавна съм хвърлил око на тая Алфа. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми споделите вашето лично наблюдение.
      Определено искам бензин.

1. 1.8 или 2.0 мотор и кой по-точно ( кой е най-сполучливия) Чувал съм , че е 1.8 .
      2. Гният ли ?
      3. Ако трябва да оценявате по комфорт на возия по скала от 0-10 с колко бихте оценили?
      4. Къде са им слабите места? ( За, какво трябва да гледам , като си купувам, а и евентуално, като я взема)
      4.1 Чувам, че предниците им се чупили доста. Какви пари излиза направата на самата предница?
      5. Как стоят нещата с газта? Какъв разход дава ? Двигателя , като цяло дали се справя ?
      6. Евентуално след това искам да си сложа теглич. Там как стоят нещата има ли къде да се продават оригинални и после има ли проблеми с окабеляването и ECU-то.
      1. 2,5 или дизел
      2. Не
      3. 6
      4. Търси по-нова година, гледай като купуваш и не я мисли.
      4.1. Разхлопват се 2 пъти по-често от другите коли, но носачите не са кой знае каква цифра.
      5. Горят 13-14 градско и 2,5 гори толкова.
      6. ......
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Чак пък 13-14 градско...повече от 12 и то зимата не ми е горяла.Не съм сигурен че тая кола е подходяща за теглич.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Чак пък 13-14 градско...повече от 12 и то зимата не ми е горяла.Не съм сигурен че тая кола е подходяща за теглич.
          За газ пита момчето.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
            За газ пита момчето.
            Айде пак!!! За котлоните ли питате?!? Газта е за пържене на яйца или палачинки! Твинспарка е последния по пригодност мотор към газова уредба.

Към титуляра на темата: Колега, ако си мислиш за газ, по-добре си купи дизелова Арфа - хем повече ги хвалят тука, хем ще се повиши търсенето на дизелово гориво и цената на моя бензин косвено ще пада ...

Успех с избора!

Comment

Направо да ти продам мойта бре колега, да не се занимаваш с глупости...

Между другото има доста писано по въпроса, но ще ти отнеме време докато прочетеш всичко което те интересува. Вземай каквото ти е на сърце пък после ще му мислиш.
              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Туинспарка си е само за газ има къде по-проблемни за газифициране мотори. Но щом пита за теглич да си взема печка щото с туинспарка ще си тегли ремаркето на 5000об
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Туинспарка си е само за газ има къде по-проблемни за газифициране мотори. Но щом пита за теглич да си взема печка щото с туинспарка ще си тегли ремаркето на 5000об
                  А на такива обороти ще си има малки близначета

п.п. данни в темата за 2.0
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    А на такива обороти ще си има малки близначета

п.п. данни в темата за 2.0
                    В тази тема пишат само дизелисти, които не са и помирисвали бензин

Comment

Наскоро чух нещо като изповед от колега - дългогодишен фен на марката, който минал от бензин на дизел.
                      Ще спестя подробностите за да не развалям настроението на мнозинството

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                        В тази тема пишат само дизелисти, които не са и помирисвали бензин
                        А ти имал ли си дизелова алфа ?
                        Не се заяждам, любопитно ми е просто, ако нещо се разсърдиш ще те черпя бира като имам път към Варна.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ей диванета....няма ли да пораснете.

п.п.Човека пита какво да избере - 1.8 или 2.0 /бензин не дизел/ и е чувал че 1.8 е по-сполучливия.Справка първия му пост.Що ли пък така е чул.

Comment

п.п.Човека пита какво да избере - 1.8 или 2.0 /бензин не дизел/ и е чувал че 1.8 е по-сполучливия.Справка първия му пост.Що ли пък така е чул.
                            Щот се опитват да го дезинформират та и той да се набута с кюмбенце

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Скука брат
                              sigpic

Comment

Working...
                              X